Monolit d.o.o.

Monolit d.o.o. logo

Podjetje Monolit d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1995 iz skupine strokovnjakov s področja geodezije, informatike in managementa. Danes v podjetju združujemo močno razvojno ekipo, ki sledi trendom na področju sodobne informacijske tehnologije. Za potrebe različnih projektov združujemo projektne skupine s širokim spektrom znanja ter sledimo cilju, da razvijamo uporabne prostorske informacije.

Osrednja dejavnost družbe Monolit je razvoj, svetovanje in izvajanje storitev na področju geografskih informacijskih sistemov, zajema in vzpostavitve geo-kodiranih baz podatkov ter razvoja spletnih aplikacij. V času od ustanovitve do danes smo zasnovali številne rešitve, ki našim naročnikom omogočajo enostavno in učinkovito obvladovanje informacij o prostoru ter jim omogočajo uporabo teh informacij v vsakdanjem poslovanju z namenom doseganja poslovne odličnosti. Naša vizija pa je, približati uporabnost prostorskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov.

Leta 2004 smo ustanovili hčerinsko podjetje Sledenje d.o.o. Monolit je še danes 73% lastnik podjetja in zanj opravlja razvoj storitev in aplikacij. Sledenje je postalo prepoznavna tržna znamka na segmentu upravljanja voznih parkov, optimizacije ter spremljanja vozil in je danes prisotno na slovenskem, hrvaškem, poljskem, avstrijskem in afriškem trgu. Stranke prihajajo iz različnih segmentov industrije kot so: transport, logistika, varovanje, trgovina, zdravstvo in mnoge druge.

Leta 2008 smo pri ARRS registrirali interdisciplinarno razvojno skupino, kjer smo prepletli znanja geodezije in informatike. Podjetje Monolit je vodilni slovenski ponudnik kartografije, prostorskih baz podatkov in kart, ki jih ponuja v različnih storitvah in aplikacijah za geografske informacijske sisteme, mobilne aplikacije, navigacijske rešitve in različne prostorske analize.

Obiščite spletno stran podjetja