Srečanje slovenskih podjetnikov na ambasadi v New Delhiju 26.09.2014

 

Na simpatično potezo Mojce, Borisa in Andreja so se odzvali Hugo Bosio, direktor podjetja Bosio, Matej Miklavčič in Aleksej Metelko iz podjetja Ferro Črtalič, Kristina Iskra zaposlena v Fackelmann v New Delhiju, Iztok Lemajič, lastnik in direktor podjetja IDFL ter Tomaž Vidonja, direktor marketinga Tehnološke mreže ICT iz Ljubljane.

 

V tem času je v New Delhiju potekal sejem 4M, kjer sta bili prisotni tudi podjetji Bosio, ki se ukvarja s proizvodnjo industrijskih peči in pralnih linij in Ferro Črtalič, kjer se ukvarjajo z obdelavo površin, peskanjem in tudi s čiščenjem s suhim ledom. Tomaž Vidonja se je v imenu slovenskih kompetenčnih centrov (CoCoSi) poleg sejma Renewable Energy Expo 2014 (3.-5.9, Greater Noida), udeležil še konference THIT – Transforming Healthcare with IT (5.-6.9., Kolkata), kjer je predstavil tehnologije in rešitve slovenskega grozda »Smart Healthcare & Wellbeing«, ki deluje v okviru Tehnološke mreže ICT. V sproščenem pogovoru so se izmenjali predvsem dosedanje izkušnje in vtisi iz Indije. Ne samo poslovni, tudi kulturni in družbeni, na katere pogosto pozabljamo, ko vstopamo ali nastopamo na tujih trgih.

 

Srečanje je bilo uspešno in dobra iztočnica za povezovanje in sodelovanje tudi v prihodnje, še posebej za izmenjavo mnenj in izkušenj. Srečanje, ki je združilo posameznike iz različnih podjetij in z različnimi razlogi in cilji delovanja v Indiji, se je pokazalo kot dobra praksa. Ker je Indija tudi eden izmed strateških mednarodnih in neevropskih trgov (BRIC) Slovenije, so vsaka tovrstna povezovanja ne samo dobrodošla, ampak tudi zelo koristna. Zato se podobnih druženj veselimo tudi v bodoče in prav tako udeležbe v še večjem številu.

 

Storitve

Mednarodni projektni management, Mednarodni dogodki in delavnice, Upravljanje pravic intelektualne lastnine in patentov, Mreženje strokovnjakov in zainteresiranih vplivnežev...

Živi laboratorij

Živi laboratorij je v realnem življenju preskusno okolje namenjeno eksperimentiranju in v katerem uporabniki in proizvajalci soustvarjajo inovacije...
.O tehnološki mreži

Prednosti članstva v TM ICT so: povezovanje podjetij z raziskovalnimi ustanovami, širjenje mednarodnega povezovanja ter sodelovanje na skupnih projektih.

Medijsko središče

Brošura in logotipi tehnološke mreže,..
.


Prijava za člane

×