Tehnološka mreža ICT aktivno na konferenci grozdov v Bruslju 08.10.2014


 

Ljubljana, 8.10.2014


V ponedeljek 20.10.2014 in v torek 21.10.2014, bo v Bruslju potekala Evropska konferenca grozdov. Konferenca bo potekala v Thon Hotel Brussels City Centre, Avenue du Boulevard 17. Obravnavala bo vlogo grozdov v podporo rasti malih in srednjih podjetij v okviru industrijske obnove in regionalnih strukturnih sprememb in konkurenčnosti. Predidoma se bo zbralo  okoli 300 interesnih skupin, pretežno grozdov.  Predstavili se bodo številni govorniki iz akademskih krogov in industrije, ki bodo razpravljali o najnovejših trendih in izzivih sodobne politike grozdov in za določitev prednostnih področij za novo evropsko strategijo za rast grozdov.


Tehnološka mreža ICT se dogodka udeležuje v okviru mednarodnega projekta BeWiser, ki aktivno povezuje in promovira povezovanje ICT grozde v Evropi.

Tokratna evropska konferenca grozdov je že četrta po vrsti. Pretekli dogodki so bili organizirani v Stockolmu, Bruslju in na Dunaju. Potekali so v letih 2008, 2010 in 2012. Na letošnjem srečanju bodo v ospredju naslednja vprašanja:


  • Kakšni ukrepi in orodja so potrebni za učinkovito spodbujanje rasti in pogona MSP za učinkovite regionalne spremembe v industriji, zlasti v nastajajočih industrijah?
  • Kakšne trende in izzive je potrebno upoštevati, da vzpostavimo ugodno okolje grozdov, ki bi pomagalo malim in srednjim podjetjem za prodor za nove priložnosti ter večjo rast?
  • Kateri ukrepi so potrebni za novo evropsko strategijo grozdov za pomoč regijam in državam članicam za izvajanje odlične politike in razvoj grozda kot orodja?

Dogodka se aktivno udeležuje tudi Zavod Tehnološka mreža ICT, ki je slovenski IKT grozd, nosilec kompetenčnega centra Internet stvari (IoT). Cilj udeležbe bo vzpostavljanje novih povezav in nadaljevanje sodelovanja z obstoječimi grozdi. Poseben poudarek bo namenjen povezovanju z evropskimi grozdi  tudi z drugih področij oziroma panog, predvsem zdravstva, logistike, energetike, avtomatizacije, pametnih mest in drugih.


Konferenca je brezplačna za vse udeležence.


Več informacij : http://clusterconference2014.eu/

 

Storitve

Mednarodni projektni management, Mednarodni dogodki in delavnice, Upravljanje pravic intelektualne lastnine in patentov, Mreženje strokovnjakov in zainteresiranih vplivnežev...

Živi laboratorij

Živi laboratorij je v realnem življenju preskusno okolje namenjeno eksperimentiranju in v katerem uporabniki in proizvajalci soustvarjajo inovacije...
.O tehnološki mreži

Prednosti članstva v TM ICT so: povezovanje podjetij z raziskovalnimi ustanovami, širjenje mednarodnega povezovanja ter sodelovanje na skupnih projektih.

Medijsko središče

Brošura in logotipi tehnološke mreže,..
.


Prijava za člane

×