Slovenska podjetja o rešitvah na področju obnovljivih virov energije z indijskimi partnerji 28.10.2014

 

Petek, 17.10.2014

Webinar je gostil preko 30 udeležencev, od tega je bilo petindvajset indijskih podjetij in organizacij. Posebnost webinarja je bila, da je združil skupno znanje z različnih tehnoloških segmentov več slovenskih podjetij, vključno s področij IKT, avtomatizacije procesov in nadzora ter obnovljivih virov energije s sistemi za  energetsko učinkovitost.

Spletni seminar (webinar) sta organizirala združenje Slovenskih kompetenčnih centrov (CoCoSi –  Competence centres of Slovenia) in EBTC – Europe Busness and Technology Centre iz Delhija,  ki  sta pričela s sodelovanjem lansko leto. Predstavitev je potekala kot del aktivnosti pod imenom  »Inoviranje z izmenjavo znanj in tehnologij med EU in Indijo« in je prva v seriji na različnih  področjih, ki jih organizirata in izvajata CoCoSi in EBTC.

V uvodu webinarja so se predstavili Slovenski kompetenčni centri (CoCoSi). V nadaljevanju  je Jure Vindišar iz podjetja INEA opisali koncept rešitve decentralizirane »micro-grid« rešitve v industrijskih grozdih. Rešitev sestavljajo tehnologije in izdelki podjetij INEA in Robotina. Sledila je  kratka predstavitev sodelujočih slovenskih podjetij: Robotina, INEA, Letrika Sol ter Kolektor.

Webinar se je zaključil z vprašanji in odgovori. To je bila tudi odlična priložnost za interakcijo med slovenskimi strokovnjaki in udeleženci webinarja z indijske strani.

Kot del serije »Inoviranje z izmenjavo znanj in tehnologij med EU in Indijo« je bil to pomemben  prispevek k predstavitvi strokovnega znanja in organizacij s sedežem v EU na področju  informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in avtomatizacije procesov ter njihove uporabe v energetskih in energetsko učinkovitost v sektorju obnovljivih virov.

V času dogodka Knowledge Expo 2014, na katerem se bo predstavila tudi Slovenija in ki bo potekal med 20. in 22. novembrom  2014 v Delhiju (Greater Noida), se napoveduje srečanje slovenskih podjetij na temo mikor omrežij z indijskimi partnerji. Ob tej priložnosti se pričakujejo že konkretnejši pogovori o sodelovanju ter potencialnih skupnih poslovnih priložnostih, od tehnološkega razvoja, prenosa tehnologij pa do demonstracijskih in pilotskih projektov v Indiji.

Celoten webinar si lahko ogledate na spletu ali na YouTube.

Storitve

Mednarodni projektni management, Mednarodni dogodki in delavnice, Upravljanje pravic intelektualne lastnine in patentov, Mreženje strokovnjakov in zainteresiranih vplivnežev...

Živi laboratorij

Živi laboratorij je v realnem življenju preskusno okolje namenjeno eksperimentiranju in v katerem uporabniki in proizvajalci soustvarjajo inovacije...
.O tehnološki mreži

Prednosti članstva v TM ICT so: povezovanje podjetij z raziskovalnimi ustanovami, širjenje mednarodnega povezovanja ter sodelovanje na skupnih projektih.

Medijsko središče

Brošura in logotipi tehnološke mreže,..
.


Prijava za člane

×