Slovenci z internetom stvari tudi na Kitajskem 20.11.2015

Ljubljana, 21.11.2015

Na mednarodni konferenci IIKI 2015 - Identification, Information and Knowledge in the Internet of Things, ki je potekala 22. in 23. oktobra 2015 v Pekingu, je imel predstavitev naš član, Matevž Pustišek, s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. 

Matevž je predstavil članek z naslovom »Challenges in Wearable Devices based Pervasive Wellbeing Monitoring«, ki odpira ključna vprašanja na področju uporabe t.i. "wearable" naprav, ki jih ljudje uporabljamo za monitoring različnih količin in za različne namene. Najpomembnejši prispevek naloge je opravljena anketa med uporabniki, v okviru katere se je analiziral potencialni vpliv omenjenih naprav pri daljši uporabi. Rezultati so pokazali presenetljivo dejstvo, da uporabniki pogosto pozabijo ali spregledajo, kako pomembna sta varnost in zasebnost pri uporabi takšnih naprav v vsakdanjem življenju.

Storitve

Mednarodni projektni management, Mednarodni dogodki in delavnice, Upravljanje pravic intelektualne lastnine in patentov, Mreženje strokovnjakov in zainteresiranih vplivnežev...

Živi laboratorij

Živi laboratorij je v realnem življenju preskusno okolje namenjeno eksperimentiranju in v katerem uporabniki in proizvajalci soustvarjajo inovacije...
.O tehnološki mreži

Prednosti članstva v TM ICT so: povezovanje podjetij z raziskovalnimi ustanovami, širjenje mednarodnega povezovanja ter sodelovanje na skupnih projektih.

Medijsko središče

Brošura in logotipi tehnološke mreže,..
.


Prijava za člane

×