Ključni izzivi IKT panoge v Sloveniji 06.05.2014

Zavod Tehnološka mreža ICT kot slovenski IKT grozd skupaj s še šestimi evropskimi IKT grozdi iz Španije, Irske, Severne Irske, Nemčije, Francije in Cipra pripravlja priporočila Evropski komisiji s področja delovanja grozdov. Priporočila se bodo navezovala na izkoriščanje tržnih potencialov, identifikacijo prednostnih raziskovalnih tem in kadrovskih virov, ter na podporo inovacijam in mednarodnemu sodelovanju. Posledično bodo s tem vplivala na razporejanje razvojnih sredstev v mreže in grozde v naslednji finančni perspektivi.

Pomen grozdenja je prepoznala tudi Evropska komisija, saj v programu H2020 del sredstev namenja prav podpori grozdom in jih kot mehanizem prepoznava tudi za izvajanje strategije pametne specializacije ter operativnih programov regij in držav. Ključno pri tej obliki sodelovanja je, da so v proces vključeni vsi deležniki, tako politični odločevalci kot industrija in akademska sfera, saj le celostni pristop vodi k dolgoročnim učinkom.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite slovenskega dela posveta, ki bo potekal v torek, 20. maja 2014 od 9-13 ure v prostorih Zavoda Tehnološka mreža ICT na Dunajski 159, Ljubljana.

Po posvetu bo ob pogostitvi potekalo še neformalno mreženje.

Posvet je namenjen izoblikovanju skupnega stališča o ključnih temah v IKT panogi  v Sloveniji. Potekal bo v obliki treh okroglih miz z vašo aktivno udeležbo. Prisotni boste predstavniki industrije, akademske sfere in politike.

Ključne teme posveta bodo:
  • Kadri in veščine na področju IKT
  • Ekosistem raziskav in inovacij
  • Triple helix grozdi

Na posvetu bo vsak udeleženec aktivno sodeloval s svojimi stališči. Posebna vnaprejšnja priprava ni potrebna.

Prosimo, da udeležbo na posvetu potrdite do petka, 16. maja 2014 do 12.00 ure na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

 

 

Storitve

Mednarodni projektni management, Mednarodni dogodki in delavnice, Upravljanje pravic intelektualne lastnine in patentov, Mreženje strokovnjakov in zainteresiranih vplivnežev...

Živi laboratorij

Živi laboratorij je v realnem življenju preskusno okolje namenjeno eksperimentiranju in v katerem uporabniki in proizvajalci soustvarjajo inovacije...
.O tehnološki mreži

Prednosti članstva v TM ICT so: povezovanje podjetij z raziskovalnimi ustanovami, širjenje mednarodnega povezovanja ter sodelovanje na skupnih projektih.

Medijsko središče

Brošura in logotipi tehnološke mreže,..
.


Prijava za člane

×